Octavia O1 2001r AUQ 1,8T RS gaśnie podczas jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mrkm
    Classic
    • 2010
    • 1

Tak jak w temacie, przy obudowie powietrza mam jeden wkręt, który wypracował już sobie gniazdo. Macie może jakiś pomysł jak to poprawić? Zaaplikować do dziury Poxipolu i po zaschnięciu wkręcić?

• poper1986
    Classic
    • 2009
    • 5

Witam,

Przeszukałem forum i niestety nie znalazłem odpowiedzi na bolączkę mojej skody. Otóż sytuacja wygląda tak:

Auto podczas jazdy ze stałą prędkością około 60km/h nagle gaśnie. Dzieje się tak z reguły w okolicy rezerwy paliwa lub na samej rezerwie aczkolwiek nie jest to regułą. Potrafi zgasnąć nawet przy pełnym baku. Zjeżdzam na pobocze i po kilku sekundach auto odpala bez problemu i jadę dalej. Czasem się zdarzy, że znowu zgaśnie, ale też nie zawsze. Komputer niestety po wykasowaniu błędów nic nie pokazuje. Raz pokazał błąd (spadek ciśnienia między turbiną a przepustnicą, ale błąd się już nie powtórzył, raz pokazał błędny odczyt z czujnika położenia wałuk, ale i ten błąd się już nie powtórzył). Nadmieniam, że pompa paliwa jest nowa, instalacja elektryczna pompy również ponieważ wcześniej jak to mechanik określił szkorbut ją wpier**lił. Proszę Was o pomoc

poper1986
    poper1986

Komentarz

• rOBERTO795
      RS
      • 2009
      • 3465
      • Octavia III (5E3)
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

wykonaj diagnostykę podczas jazdy, sprawdź ciśnienie paliwa.
      OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )

DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138

Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.

Komentarz

• Marian 2
        L&K
        • 2007
        • 1086
        • Octavia I combi (1U5)
        • AQY 2.0 MPI 115 KM

Jest jeszcze do wymiany filtr paliwa. Znajduje się pod podwoziem z prawej strony w okolicach tylnego koła. Możliwe, że jest "nieco zabrudzony".

Komentarz

• poper1986
          Classic
          • 2009
          • 5

Filtra paliwa wymieniony 1,5 roku temu, dam mechanikowi do sprawdzenia i ewentualnej wymiany, przy okazji sprawdzimy ciśnienie paliwa podczas jazdy.

BTW jakie powinno być to ciśnienie??
          poper1986

Komentarz

• rOBERTO795
            RS
            • 2009
            • 3465
            • Octavia III (5E3)
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez poper1986
            Filtra paliwa wymieniony 1,5 roku temu, dam mechanikowi do sprawdzenia i ewentualnej wymiany, przy okazji sprawdzimy ciśnienie paliwa podczas jazdy.

BTW jakie powinno być to ciśnienie??
            2,5 bar na jałowym i ok 4 pod obciążeniem
            OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )

DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138

Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.

Komentarz

• poper1986
              Classic
              • 2009
              • 5

Witam,

Ponawiam temat, sprawdziłem kilku "mechaników", badali octavkę przez tydzień czasu a auto nadal gaśnie w takim sam sposób jak poprzednio opisałem. Macie jeszcze może jakieś pomysły co do możliwej usterki?

proszę o pomoc
              poper1986

Komentarz

• Ryyder
                Classic
                • 2015
                • 10

Cześć poper1986,
                Właśnie czytam twój problem i ja mam podobne objawy tylko ze w 1.6 sr Avu. też się zdarza ze gaśnie mi podczas jazdy albo szarpnie jakby paliwa nie dostawał i tez to ma miejsce jak już jest rezerwa albo blisko niej. Nie mam pojęcia co to może być więc z chęcią poczytam jakieś sugestie może któraś z nich da odpowiedź na ten problem. Z góry dzięki za wszelkie informacje

Komentarz

Pracuję...